Najboljši kosi vrtnega pohištva

Idej za zunanje pohištvo nam običajno ne manjka. Na voljo je veliko barv, materialov in stilov, tako da si lahko vsak zase ustvari svoj mali raj. Lahko si ustvarimo naš zunanji prostor v stilu bolj modernega, prostornega in barvastega ali pa kaj bolj umirjenega, elegantnega, sproščujočega. Podali bomo nekaj idej kaj bi lahko uporabili na vašem vrtu, izbira pa je vaša.
Izbira je kot smo že omenili zelo pestra; vse od visečih mrež pa tja do elegantnih kosov pohištva (vrtne klopi, tikovo pohištvo, elegantni senčniki, oblazinjeni leseni gugalniki, kamniti kosi pohištva ali pa elegantno-moderne kovinske garniture).

Elegantni leseni gugalnik

Za poležavanje ob bazenu ali pa samo za popoldansko sproščanje si privoščite enega od teh ergonomskih ležišč. Gugalnik je oblikovan tako da imate hrbtenico dvignjeno v napol sedeč položaj, kolena pa rahlo dvignjena, kar omogoča optimalen počitek. Gugalnik je primerno pritrjen tako da boste z lahkoto legli nanj in vstali. Je elegantno oblikovan, poleg tega pa tudi učinkovit pri svojem namenu.

Skandinavski leseni stol

Izdelan je iz sivega obarvanega bora, upognjene oblike. Eleganten stol, iz nordijskih materialov lahko uporabljate v sedečem ali pokončnem položaju. Najdemo ga tudi v drugih materialih,kot so: hrast, macesen, breza, jelševje. Vaš stol bo vedno v središču pozornosti, ko boste gostili izbrano družbo, glede elegantnosti in uporabnosti. Paziti morate le glede vremena. Če želite, da bo še nekaj časa izgledal dobro in elegantno, ga ne smete puščati prepuščenega vsem vremenskim pogojem. Zaščitite ga ob slabem vremenu ali pa ga enostavno prestavite v notranje prostore.

Kovinske garniture

So lahko različne. Lahko je sestavljena iz manjše mize ter nekaj pripadajočih stolov, ki jih lahko odnesete po potrebi tudi na manjši balkon, za sproščanje ob kavici. Ali pa je sestavljena kovinsko oblazinjena sedežna garnitura, ki bo lepo elegantno dopolnjevala vašo teraso ali vrt.V primeru, da se boste odločili za kovinsko pohištvo, vedite da z čiščenjem ne boste izgubljali časa, saj boste pohištvo le obrisali z mokro krpo in že boste pripravljeni gostiti nove goste.

Betonsko pohištvo

Estetske zunanje klopi ali mize primerne za velike vrtove. To pohištvo lahko opremite z zelišči ali cvetlicami ter tako še dodatno dopolnite estetsko podobo vašega pohištva.

Idej in ponudbe na trgu je mnogo, od povsem preprostih pa do takih bolj zahtevnih. Ponudba dandanes zadovoljuje še tako zahtevnega kupca. Vodilo pri opremljanju vašega vrta ali terase pa naj vam bo, da se boste lahko udobno sproščali v varnem zavetju domačega vrta.

Vir fotografij: internet in Gaf vrtno pohištvo

 

2018-11-06T13:54:48+01:00