Na kaj morate biti pozorni pri urejanju vašega vrta

Ti prvi sončni pomladansko poletni dnevi so več kot primerni za prenovo ali obnovo vašega vrta ali terase. Ne glede na to ali imate majhno dvorišče ali pa ogromno teraso lahko novi kos pohištva doda eleganten videz vaši terasi. Tako boste kar najbolje izkoristili poletje na vaši terasi ali vrtu.

 

Urejati naš vrt ali okolico je zelo prijetno in zabavno opravilo. Vendar se je pri tem potrebno soočiti s kar nekaj odločitvami. Zato se najprej vprašajte za kaj boste uporabljali svoj vrt. Ali redno prirejate zabave za vaše prijatelje in družino ali pa se raje v miru sproščate. Ali imate rajši intimen prostor zase in za partnerja, ali pa bo prostor namenjen za vso družino. Morda je vse to v enem.

Razmislite koliko prostora imate; bo dovolj le za pohištvo ali pa tudi za vse ljudi v njem. Prav tako boste v hladnejših mesecih želeli poskrbeti za svoje vrtno pohištvo in ga prestaviti v notranje prostore. V kolikor pa te možnosti nimate, pa si priskrbite pohištvo, ki je primerno tudi za hladnejše mesece na prostem.

 

Eden izmed pomembnih faktorjev je tudi; ali boste imeli čas za vzdrževanje vašega zunanjega pohištva. Leseno pohištvo je trdno in trajno, vendar potrebuje svojo nego, da obstane takega videza. Treba ga je zaščititi pred vlago in vodo ter mrazom. Medtem, ko pohištvo iz ratana ali kovinsko pohištvo skoraj da ne potrebujeta nege, vsaj novejši kosi kovinskega pohištva, ki je zaščiteno proti rji.

Ne glede na to za kakšen stil pohištva se boste odločili, izberite in opravite nakup premišljeno in pametno. Le tako vam bo pohištvo držalo za precej let in vi boste vedeli v kaj ste vaš denar investirali.

2018-07-11T15:08:00+02:00