Dostopno in sodobno zunanje pohištvo

Nahajamo se ravno v pravem letnem času, ko so vrtovi že pospravljeni, pohištvo razstavljeno in očiščeno in gostje pripravljeni na vrtne zabave in piknike. Torej ravno prav, da kakšen kos pohištva obnovimo, prenovimo ali zamenjamo z novim. Iskanje pravega zunanjega pohištva je lahko precejšen izziv, še posebej, če imate majhen prostor ali pa morate paziti na proračun. Nekaj odličnih sodobnih, ažurnih predlogov za popestritev vaše terase ali vrta.

Za manjše balkone ali terase je primerna manjša miza z visokimi barskimi stoli, elegantni pleteni oblazinjen dvosed (obstojen na vse vremenske neprilike), pleten stol iz umetnega materiala z blazino, manjše oblazinjeno ležišče, oblazinjen enosed oz. fotelj, in še mnogo podobnih manjših kosov pohištva izmed katerih vsakdo najde svoj stil.

Les

Leseno pohištvo za teraso je čvrsto in dolgotrajno ter kvalitetno, zato posledično tudi dražje. Lahko pa poiščete cenejše kose pohištva, ki pa ga boste morali bolj zaščititi. V zunanjem pohištvu se uporabljajo cedra, bor in evkaliptus. Les pogosto zahteva barvanje ter zaščito z oljem, da obdrži svoj prvotni videz.

Kovina

Ker so stroški izdelave in vzdrževanja lesenega zunanjega pohištva velikokrat visoki, se posledično veča povpraševanje po kovinskem vrtnem pohištvu. Aluminijasto vrtno pohištvo je lahko, vzdržljivo in ne zahteva veliko vzdrževanja. Pri kovinskem pohištvu obstaja veliko ponudbe v vseh cenovnih rangih.

Plastika

Plastika je lahko odličen material za pohištvo na prostem. Polietilen visoke gostote je zelo trpežen in enostaven za vzdrževanje. Celo nizko kakovostno pohištvo iz plastike je  obdelano z UV- stabilizirajočimi pigmenti proti bledenju.

Pleteno pohištvo

Njegove karakteristike so: eleganten, lahek in udoben. Lahko se uporablja v zaprtih prostorih kot tudi na prostem. Dobro se obnese tudi v sončnih sobah ter terasah. Pohištvo ima običajno kovinsko konstrukcijo ter moderne blazine, odporne na vremenske neprilike.

2018-07-19T13:31:38+02:00